Han har tett kontakt med de jødiske miljøene i Norge og mener jøder i Norge ofte blir bedt om å svare for Israels handlinger.

– Jeg synes synd på norske jøder som blir bedt om å forsvare et land man kanskje aldri har vært i, sier Bahar.

– Vi kunne bodd i Israel hvis vi hadde trodd på den måten å leve. Men vi bor her i Norge av en grunn. Folk må forstå at jødene her ikke kan få ansvar for Israels handlinger, sier han.

Hetses på sosiale medier

Selv er han født i Israel, men har bodd i Norge i 13 år. Han har norsk kone og to små barn.

Sammen med familien var han i Israel da den israelske militæroffensiven startet. Dagen i forveien hørte han smellet fra rakettene som Hamas sendte inn over Israel. Flere ganger måtte familien i bomberommet.

Da han kom hjem skrev han om opplevelsene på sosiale medier og fikk flere beskyldninger om at han var for ensidig.

– I begynnelsen gikk jeg inn i diskusjonene. Nå gidder jeg det ikke lenger, sier han og peker på at flere jøder han kjenner i Norge har opplevd langt verre.

– Enkelte blir hetset på sosiale medier. Folk har blitt kalt barnemordere. Det synes jeg er ubehagelig, sier Bahar.

Ensidige medier

Selv mener han norske mediers dekning av konflikten må ta deler av skylden. Han mener det norske folk kun får presentert lidelsene på den ene siden, og at Hamas' ansvar for konflikten er underkommunisert.

– Norske medier ser bare på resultatet, men ser ikke på bakgrunnen for at Israel startet militæroffensiven mot Gaza. I måneden før ble 300 raketter sendt inn over Israel, sier Bahar.

Han mener mediedekningen har bidratt til at nordmenn flest ikke har kjennskap til hvordan situasjonen oppleves på den israelske siden.

– Det er utrolig viktig at mediene dekker lidelsene til uskyldige mennesker. Men folk lider på begge sider. Det er viktig at folk får hele bildet, mener han.

– Israel har et ansvar

Selv om han forstår den israelske reaksjonen mot rakettangrepene, mener han Israel har et klart ansvar for situasjonen som har oppstått.

– Israel har så klart ansvar for situasjonen. Det er grusomt at folk på Gazastripen føler seg fengslet og ikke kan besøke venner og familie. For folk der har jeg utrolig stor sympati med, sier han.

– Men Hamas må bestemme seg for å fjerne tunnelene og rakettene. Grensene var åpne før Hamas tok kontrollen over Gaza. Mitt ønske er at det ikke skal være raketter inn over Israel, og at palestinere kan leve normale liv, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.