– Flysprøytingen av ugress- og spiringshemmende midler ble utført i området langs grensegjerdet i forrige uke for å muliggjøre optimale og fortløpende sikkerhetsoperasjoner, sier en talsmann i den israelske hæren (IDF) til +972 søndag.

Palestinske bønder opplyser at israelske fly har sprayet på deres landområder langs grensegjerdet i flere dager i strekk, sier tjenestemenn i det palestinske landbruksdepartementet til nyhetsbyrået Ma'an.

Avlinger av spinat, erter, persille og bønner er blitt ødelagt rundt området al-Qarrara i det østlige Khan Younis og Wadi al-Salqa-området i det sentrale Gaza, ifølge nyhetsbyrået.

- Setter sivile liv i fare

IDF, som ikke har kommentert hvorvidt avlinger er blitt ødelagt under sprøytingen, har i flere år håndhevet en forbudssone på palestinsk side av Gaza-grensen.

Hæren har de siste månedene drept minst 16 palestinere og såret minst 379 som tok seg inn eller nærmet seg sonen, ifølge +972.

– I likhet med å åpne ild mot folk i alle aldre og kjønn som er i nærheten av gjerdet, setter sprøyting av avling-drepende midler sivile liv i fare og skader livsopphold, sier talsperson Shai Grunberg i den israelske menneskerettsgruppen Gisha.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Brende om Israel og Palestina: Mer alvorlig enn på lenge


Israelsk minister går av etter sexanklager

Kerry til FN: – Palestinsk stat «ikke en umulig drøm»