Israelske jagerfly gikk til angrep på Gazastripen natt til onsdag som svar på at raketter avfyrt fra Gaza landet i nærheten av Ashdod tirsdag.

De israelske flyene skjøt raketter mot militære treningsfelt tilhørende Islamsk jihad i Rafah, Khan Yunis og Gaza by, ifølge vitner og palestinske sikkerhetsstyrker.

Det er ikke meldt om drepte eller sårede i angrepene.

Stille siden ifjor

Det er uklart hvor mange raketter som ble avfyrt mot Israel tirsdag. Israelske myndigheter sier det bare var én, mens Haaretz melder om to. Tidligere ble det meldt om fem.

Området har stort sett vært stille siden krigen ifjor sommer, og det er en måned siden sist det ble avfyrt raketter mot Israel fra Gaza.

Israelske medier spekulerer på om rakettene er skutt ut som følge av interne krangler i Islamsk jihad, uten tillatelse fra Hamas, som styrer området.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Giverne trøtte av Midtøsten-konflikten


Palestinerne frykter Israels statsministers regjeringskoalisjon

Brende med dyster analyse før Midtøsten-møter
 

Obama: - Vi er heldige som har Jens Stoltenberg