Palestinerne har også sagt ja til det egyptiske forslaget om en 72 timer lang våpenhvile. Ifølge BBC skal forslaget åpne for at det kan gjennomføres nye samtaler mellom partene i Egypt.

Tidligere søndag gjennomførte Israel flere luftangrep mot Gaza. En serie raketter har siden fredag blitt avfyrt mot Israel.

Egypt, som megler mellom palestinerne og Israel, ba partene akseptere en ny våpenhvile som skal tre i kraft klokken 23 norsk tid søndag.

– Kampene trappes fortsatt opp på Gazastripen, og det er nødvendig å beskytte sivile. Derfor ber Egypt begge parter, Israel og palestinerne, om å forplikte seg til en 72-timers våpenhvile som trer i kraft ved midnatt lokal tid, opplyser Egypts utenriksdepartement i en uttalelse.

Det legges til at under denne midlertidige våpenhvilen, skal partene bli enige om en omfattende og varig våpenhvile.

De israelske kildene opplyser at de vil sende forhandlere tilbake til Kairo mandag, om våpenhvilen holder.

– De palestinske fraksjonene vil formelt gå med på en ny våpenhvile i Gaza etter at Israel har sagt seg villige til å fortsette forhandlingene uten forhåndsbetingelser, sier Hamas-forhandler Izzat Risheq. Han sier palestinerne ikke har gitt opp sine krav, som inkluderer at blokaden av Gazastripen må oppheves.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.