Israels president Reuven Rivlin mener at den israelske kritikken mot atomavtalen med Iran går for langt. Han frykter strid med USA og isolasjon av Israel.

Rivlin har som president stort sett seremoniell myndighet, men i tre avisintervjuer uttrykker han bekymring for at statsminister Benjamin Netanyahus offensiv mot atomavtalen mellom Iran og fem stormakter til sjuende og sist vil slå tilbake og skade Israel.

Rivlin er en tidligere politiker på høyrefløyen i israelsk politikk og har flere ganger vært i tottene på Netanyahu. Presidenten er også skeptisk til avtalen, men ser den i en videre diplomatisk sammenheng.

– Jeg er svært urolig over den fronten som har oppstått mellom president Barack Obama og Netanyahu, mellom USA og Israel. Statsministeren har kjørt en kampanje i USA som om våre to land er likeverdige. Dette gjør Israel sårbart, sier Rivlin.

Han tilføyer at kanskje Natanyahu forstår USA bedre enn ham, men at Israel når alt kommer til alt er temmelig isolert i verden.

– Jeg har sagt det til ham igjen og igjen at denne slags stridigheter bare skjer på Israels bekostning, sier presidenten til avisen Haaretz. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Anundsen (Frp) må svare for vådeskudd

Uendret rente i Storbritannia

Fire omkom i eksplosjon i Gaza