Den liberale israelske avisen Haaretz slår fast at Netanyahu, ved å hevde at det finnes et verdensomspennende komplott for å velte ham, har havnet i selskap med eksledere som Hosni Mubarak og Hugo Chávez.

«Det eneste som manglet, var at statsministeren advarte om at fjordenes vikinger og Olaf, snømannen fra filmen «Frost», er i ferd med å ramle inn over oss, sammen med Den islamske staten og Iran, og tilintetgjøre oss», skriver journalisten og kommentatoren Barak Ravid i en artikkel avisens nyhetsseksjon søndag.

– Det er underlig at Netanyahu anklager «Skandinavia» for forsøk på å velte ham. Hovedproblemet hans er egne velgere, påpeker Sveriges tidligere utenriksminister Carl Bildt på Twitter.

Netanyahu sliter på meningsmålingene foran tirsdagens valg.

– Skandinaviske regjeringer har brukt millioner av dollar på en kampanje for å fjerne meg fra makten, sa han fredag til Kol Radio, ifølge svenske The Local.

Talsmann Rune Bjåstad i Utenriksdepartementet i Oslo påpeker overfor NRK at Norge selvsagt aldri blander seg inn i andre lands demokratiske valg, så Netanyahus påstander faller på sin egen urimelighet.

Les også:
Ettroms uten bad til 2 mill.
Jesper (8) og Mie Ingeborg (5) eier aksjer på børsen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.