Det betyr at statsminister Benjamin Netanyahu mister en av sine mest erfarne ministre og partifeller. Shalom var både innenriksminister og visestatsminister i landet, men trekker seg på grunn av en rekke artikler og påstander om uanstendig oppførsel og at han skal ha forsøkt å presse kvinner til sex.

– Under disse omstendighetene har jeg bestemt meg for å trekke meg fra stillingen som minister og medlem av nasjonalforsamlingen, sier han i en uttalelse.

– Familien støtter meg fullt ut, men det er ikke mulig å rettferdiggjøre prisen de må betale for dette, fortsetter Shalom og hevder at han er uskyldig.

Saken begynte å rulle da avisen Haaretz skrev om den første anklagen mot Shalom. En kvinnelig ansatt i staben hevdet at politikeren for over ti år siden skal ha bedt henne om å utføre oralsex på ham, men anmeldte ikke saken til politiet.

Saken kunne ikke rettsbehandles på grunn av foreldelsesfristen, men den utløste en rekke anklager fra minst ti kvinner som hevder at Shalom skal ha trakassert dem. Dermed vil Israels nasjonale påtalemyndighet likevel starte etterforskning for å kartlegge om det er hold i beskyldningene.

Jerusalem Post skriver at Shalom trolig erstattes i nasjonalforsamlingen av Amir Ohana. Ifølge avisen blir han partiet Likuds første homoseksuelle parlamentsmedlem.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.