Til sammen er 30 personer tiltalt for angrepet som kostet 45 mennesker livet. Blant de siste 17 som er siktet, skal ti av dem være av russisk opprinnelse og seks av tyrkisk opprinnelse, ifølge tyrkiske myndigheter.

Mandag meldte nyhetsbyrået Dogan at også to personer med tilknytning til IS, ble pågrepet på flyplassen i Istanbul, mindre enn en uke etter terrorangrepet. Ifølge byrået var de fra Kirgisistan og 25 og 35 år gamle. Politiet fant nattkikkerter og militære klær i bagasjen deres, samt to pass med forskjellige navn.

Ifølge tyrkiske medier er en tsjetsjensk IS-ekstremist hovedmannen bak selvmordsangrepet, men tyrkiske myndigheter har så langt ikke bekreftet at Ahmed Tsjatajev sto bak angrepet.

Søndag satt de 13 personene som allerede var siktet, fortsatt i varetekt. Ti av disse er tyrkiske statsborgere.

Av de mer enn 200 sivile som ble skadd i angrepet, er fortsatt 47 personer innlagt på sykehus. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.