Ifølge nyhetsbyrået Dogan skjedde eksplosjonen rett ved Sultanahmet-moskeen, populært kalt Den blå moské, et kjent turistmål i sentrum av byen.

CNN Turk melder at eksplosjonen skjedde rett ved den egyptiske obelisk, et monument på Sultanahmet-plassen – som tjener som offentlig park og torg. Turister fra Norge og Tyskland er blant de sårede i eksplosjonen i Istanbul, melder CNN Turk.

Pressetalsperson Ane Lunde i Utenriksdepartementet (UD) bekrefter at en nordmann er involvert i situasjonen.

- Vi er kjent med at én nordmenn er skadd og får behandling på tyrkisk sykehus. Det skal være snakk om lettere skader, sier hun til DN.

Lunde vil foreløpig ikke uttale seg om hendelsesforløpet eller hvilket ærend nordmannen var i Istanbul for.

- Jeg kan foreløpig ikke si annet enn at vi følger situasjonen og arbeider med å kartlegge ytterligere hva som har skjedd, sier hun.

Senere tirsdag skriver Dagbladet er det er frelsesarmeens Jostein Nielsen (59) som er den skadede nordmannen, han er nestleder for Frelsesarmeens virksomhet i Øst-Europa. Nielsen er broren til advokat Brynjar Meling, skriver avisen.

Fraråder ikke reise

Til tross for eksplosjonen fraråder ikke Utenriksdepartementet nordmenn å reise til Istanbul.

- Det finnes reiseråd for Tyrkia, men vi fraråder ikke å reise til Istanbul. De reiserådene som gjelder, gjelder for enkelte grenseprovinser, sier Lunde.

Hun legger til at reiseråd vurderes fortløpende.

- Er det behov for det, så vil også Istanbul bli oppført, ifølge pressetalspersonen.

Tyskere skadd

En ikke navngitt ansatt i et reisebyrå sier til nyhetsbyrået Reuters at en gruppe turister fra Tyskland var i området da eksplosjonen skjedde, men det er uklart om noen av dem ble såret.

Ni tyskere er ifølge en tyrkisk avis blant de minst ti menneskene som ble drept i eksplosjonen i Istanbul tirsdag, melder nyhetsbyrået Tass.

Det russiske nyhetsbyrået siterer den tyrkiske avisa Radikal på at det er ni tyske statsborgere blant ofrene i bydelen Sultanahmet.

Kraftig smell

Øyenvitner forteller om et kraftig smell, og TV-bilder fra CNN Turk viser politi og ambulanser som kommer til stedet. Tyrkisk politi har sperret av den store plassen.

Årsaken til eksplosjonen, som kunne høres i flere bydeler i Istanbul, er ennå ikke kjent. Tyrkiske myndigheter opplyser at en terrorgruppe står bak eksplosjonen, ifølge AFP.

Statsminister Ahmet Davutoglu innkaller Tyrkias regjering til krisemøte etter eksplosjonen i Istanbul.

Bydelen Sultanahmet er blant de eldste bydelene i Istanbul. Området huser mange severdigheter, deriblant den tidligere kirken og moskeen Hagia Sofia, som i dag er et museum.

 

Les også:

Asia i dag: Skal bli større enn Hollywood i Kina

Sunnmøring sa nei til domenebud på 8 millioner

Tapte årslønnen på én uke dnPlus  

 

Se også på DNtv: David Bowie er død:

 

Kun tre dager etter at han slapp sitt 25 studioalbum kom meldingen om at David Bowie er død
Plata Blackstar ble gitt ut på artistens 69-årsdag, som også ble hans siste. Bowie har gitt ut musikk i 50 år og står bak en lang rekke store hits.
01:18
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.