Kanadisk politi har ifølge Reuters arrestert en mann som skal ha utnyttet sikkerhetshullet Heartbleed til å stjele rundt 900 personnumre fra kanadiske skattemyndigheter.

Dette skal være det første kjente angrepet der sikkerhetshullet er blitt utnyttet.

Nyheten om Heartbleed-svakheten i krypteringsprogramvaren OpenSSL har trolig fått millioner av mennesker over hele verden til å skifte sine passord.

Det er Reuters som melder at en person skal ha brukt Heartbleed til å stjele brukerdata fra nettstedet til kanadiske skattemyndigheter.

Myndighetene oppdaget tidligere denne uken at nettsidene til Canada Revenue Agency (CRA) var hacket over en periode på seks timer og at sikkerhetshullet kjent som Heartbleed ble utnyttet til å stjele brukerdata.

«CRA arbeidet døgnet rundt for å tette sikkerhetshullet, teste alle systemer for å forsikre at de var sikret og trygge, og gjenåpne våre nettsider,» heter det ifølge en talsmann fra CRA.

Mannen som ble arrestert av politiet i London, Ontario onsdag var 19 år gammel. Datautstyret hans ble ifølge Reuters konfiskert på grunn av mistake om at han har hatt med CRA-angrepet å gjøre.

Heartbleed skal ha påvirket sikkerheten ved opptil 500.000 nettsteder, inkludert Google, Facebook og Yahoo. Alle brukere oppfordres til å endre passord.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.