Til tross for høy arbeidsledighet, sliter flere bedrifter rundt om i Europa med å finne de rette medarbeiderne.

Størst problemer har italienske og tyske virksomheter - her sliter 30 prosent av bedriftene med å finne folk de vil ansette i stillinger innen it, salg og ingeniørvirksomhet.

Leter etter it-folk
Skal vi tro en fersk undersøkelse fra rekrutteringsselskapet StepStone, som omfatter 1875 HR- og personalsjefer i syv europeiske land, har kampen om de beste hodene tiltatt det siste året.

21 prosent av de spurte rapporterer om problemer med å finne de rette it-folkene. Problemet har særlig økt i Nederland, der 24 prosent av de spurte sliter med å finne medarbeidere til it-stillinger. Da samme type undersøkelse ble gjort for ett år siden, svarte bare 14 prosent at de manglet de rette it-folkene.

Også Norge sliter med it-tørke, skal vi tro undersøkelsen. I 2004 oppga seks prosent at de slet med it-rekrutteringen, i år svarer 12 prosent det samme.

Vanskelig salg
Salgsstillinger er enda mer vrient å få besatt. 26 prosent strever med å finne gode selger-typer, og særlig tyskerne sliter med å finne folk med selgertalent. Blant tyske virksomheter rapporterte 33 prosent at salg var et område det var vanskelig å finne folk til.

Innenfor området markedsføring ser det også ut til å være en tøff kamp om de beste. Ifjor mente bare fire prosent at det var vanskelig å finne dyktige markedsførere, i år svarer åtte prosent av denne gruppen er vanskelig å få tak i.

I Norge øker dessuten ingeniører kraftig på " vanskelig-å-finne-listen". I 2004 svarte 15 prosent av de spurte at de slet med å finne flinke ingeniører, i år svarer 22 prosent det samme.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.