It-selskapet Evry, et av de største it-selskapene i Norden, er i ferd med å bli solgt. Siden de to stor­eierne Telenor og Posten på sensommeren offentliggjorde at de ville selge, har Evry og deres finansielle rådgiver ABG Sundal Collier hatt en rekke møter med potensielle kjøpere.

Nå er prosessen inne i finalerunden, får DN opplyst.

Flere interessenter

It-selskapet Evry prises til 4,6 milliarder kroner på Oslo Børs, etter å ha steget nærmere 45 prosent de siste tre månedene. Det skal være minst tre selskaper som nå kjemper om selskapet:

  • Det svensk-finske it-selskapet Tieto
  • Det amerikansk-britiske oppkjøpsfondet Apax
  • Det amerikanske oppkjøps­fondet Apollo

Nyhetsbyrået Reuters meldte i oktober at de to førstnevnte selskapene snuste på Evry. De to er fortsatt med i kampen, får DN opplyst. At interessent nummer tre er Apollo er foreløpig ikke kjent.

Apollos pr-rådgiver i Europa, Maitland, skriver i en epost til DN at Apollo «ikke vil kommentere saken på dette tidspunkt». Hvor mange som faktisk er inne i sluttfasen, bortsett fra at det skal være flere enn tre, har ikke DN klart å finne ut av. Oppkjøpsfondet Advent, som tidligere i år kjøpte betalingsløsningsselskapet Nets sammen med et annet fond, Bain, snuste også på Evry i en innledende fase, men har hoppet av prosessen, får DN opplyst.

Nærmere seg

En avklaring kan være nært forestående og kan komme før årsskiftet, får DN opplyst. Men som i alle slike prosesser kan ting trekke ut i tid.

Blant de potensielle kjøperne er det en gammel kjenning: Tieto. Evry, som da het EDB Business Partner, forsøkt å fusjonere med Tieto for seks år siden, men forsøket strandet. Siden slo EDB Business Partner seg sammen med ErgoGroup, Postens it-selskap, og ble til Evry.

Siden denne fusjonen har ikke kursutviklingen i Evry vært all verden, men det hjalp av Posten og Telenor gikk offentlig ut og fortalte om salgsplanene – da fikk aksjen fart på seg og spratt opp 30 prosent.

Evry ønsker ikke å kommentere DNs opplysninger, ifølge kommunikasjonsdirektør Geir Remman.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Undersøkelse: Nordmenn er for dårlige på passord

 
Evry-jobber kan havne i India