Etter gårsdagens vellykkede obligasjonsauksjoner for Italia og Spania, hentet førstnevnte ny finansiering i markedet fredag.

Resultatet bekrefter lettelsen: Italia plasserte 4,75 milliarder euro, hvilket var det høyeste ønskede beløpet, og rentene falt fra forrige, lignende auksjoner i desember.

Italia plasserte 3,0 milliarder euro i statspapirer med løpetid til november 2014 til en rente på 4,83 prosent, mot 5,62 prosent 29. desember, Market Watch. Buddekningen var på 1,2.

Landet solgte også papirer med løpetid til juli 2014 for 779 millioner euro til en rente på 4,29 prosent, og papirer med løpetid til august 2018 for 971 millioner euro til en rente på 5,75 prosent.

Lettelsesrally
Gårsdagens auksjoner ga et lettelsesrally i markedene, med fallende renter på statsobligasjoner og stigende børser, selv om optimismen ble noe dempet av skuffende ledighetstall fra USA senere på ettermiddagen.

Spania solgte faktisk papirer for dobbelt så mye som planlagt, med et betydelig fall i rentene i forhold til auksjoner i desember. Italia på sin side fikk auksjonene fulltegnet, med en rente på ettårige obligasjoner som nærmest ble halvert sammenlignet med forrige måned.

Les mer:

<b>Lettelse for Europas gjeldsslaver</b>

<b>- Et tegn på at ECBs strategi fungerer</b>

<b>- Det er dette man har ventet på</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.