Datagiganten Apple har gått med på å betale 318 millioner euro – over 3 milliarder kroner – etter å ha blitt etterforsket for skattejuks i Italia.

Apple i Italia og selskapets sjefer i landet har vært under etterforskning for blant annet å ha oppgitt mangelfulle opplysninger om inntekter mellom 2008 og 2013.

Ifølge avisen La Republica skylder Apple 880 millioner euro, men onsdag ble det kjent at selskapet og myndighetene har inngått et forlik om å betale en straffeskatt på 318 millioner euro.

Saken kommer opp samtidig som kritikken øker mot multinasjonale selskaper som har benyttet seg av avansert skatteplanlegging.

EU-kommisjonen er i gang med å undersøke om selskapet har benyttet seg av skattehull på en uheldig og ulovlig måte.

Selskaper som Apple, Ikea og Pepsi har spart milliarder av dollar i skatt etter å ha inngått spesielle og særdeles gunstige skatteavtaler med blant annet luxembourgske myndigheter.

Les også:
Flypassasjer hadde på tre bukser
- Gir en pekepinn på i hvilken grad oljebremsen er i ferd med å spre seg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Serverer levende kongekrabbe
Serverer levende kongekrabbe
Kjell Sørbø kalles kongen av kongekrabbene og kardinalen av finnkjerka. DN ble med han på en vanlig arbeidsdag : å levere levende kongekrabber midt på havet i kullsvart mørke til turistene om bord på Hurtigruta.
01:47
Publisert: