Bankaksjer falt tirsdag i hele Europa, til tross for bedre resultater enn ventet fra fredagens stresstest, påpeker Nordea i en markedsoppdatering.

Nordea nevner flere mulige grunner til dette. Det bekymring for om stresstesten malte et for positivt  bilde av sektorens utsikter, om at testen ikke tok hensyn til effektene av negative renter, samt den problematiske banksituasjonen i Italia.

Les også: Europeiske banker står sterkere enn før

Statsministeren rykket ut

Verdens eldste eksisterende bank, Banca Monte dei Paschi di Siena, fikk den dårligste karakteren av alle de 51 bankene nevnt i stresstesten, og statsminister Matteo Renzi forsøkte tirsdag å forsikre markedet om at italienske banker er solide, på tross av problemene i denne banken. Han mener banken har en lys fremtid.

Aksjekursen til banken steg forøvrig både fredag da testresultatene ble kjent og mandag, men falt hele 16 prosent tirsdag. Så langt i dag er aksjen ned to prosent.

Banken kunne fredag vise frem en redningspakke som ga dem fem millarder euro i ny kapital.

Også italienske UniCredit falt hele 7,2 prosent tirsdag, mens Intesa Snpaolo tapte 3,8 prosent av verdien.

Opp etter halvering

Tyske Commerzbank var blant de største taperne tirsdag, med et fall på 9,2 prosent, og videre fall på 1,76 prosent så langt onsdag. Fallet tirsdag kom etter at banken advarte om at de ikke kommer til å nå målene om overskudd for 2016, skriver Marketwatch.com.

Bankgiganten HSBC meldte i dag om at resultat før skatt var nesten halvert i andre kvartal. Ifølge BBC skyldtes dette restruktureringskostnader og svake inntekter og var som ventet av analytikerne.  Aksjen er så langt i dag opp rundt tre prosent, trolig hjulpet av en plan om å kjøpe egne aksjer for 2,5 milliarder dollar.

Les også: Børsraset fortsetter for italienske storbanker - og nå drar de også andre europeiske banker med seg

Europeiske banker står sterkere enn før  

Anbefalt av DNtv:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
 

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.