Både i Napoli, i Modena, i Frosinone i det midtre Italia og i Alexandria i nordvest har innsatte protestert mot reglene, ifølge fagforeningen til fengselsansatte. Reglene forbyr blant annet familiebesøk.

I Modena ble to fengselsbetjenter skadd og rundt 20 ansatte måtte forlate fengselet etter at de innsatte lot raseriet løpe av med seg. En innsatt døde søndag under uklare omstendigheter i det samme fengselet.

I Frosinone, sør for Roma, måtte politiet tilkalles da et hundretall fanger barrikaderte seg i en av fengselets avdelinger i protest mot reglene.

De innsatte har satt opp en liste med krav, blant annet retten til å få besøk av familie, og de forsøker å forhandle med fengselsledelsen.

Gir milliarder til italienske koronaofre
Italienske myndigheter åpner pengeslusen for å hjelpe selskaper og privatpersoner som er rammet av koronaviruset.
00:47
Publisert:

I Poggioreale, som er en forstad til Napoli, har noen av de innsattes familiemedlemmer samlet seg for å støtte dem.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.