Italias rikeste mann Michele Ferrero er død, skriver bbc.com. Han døde i sitt hjem i Monaco 89 år gammel etter noen måneders sykdom.

Hans privateide sjokolade-imperium Ferrero Group står blant annet bak det verdenskjente sjokolade- og hasselnøttpålegget Nutella som selges i 160 land.

Sjokolade-konsernet har over 22.000 ansatte og omsetter for tilsvarende over 16 milliarder kroner

Michel Ferrero har fått hovedæren for Ferrero Groups enorme suksess, men arvet grunnlaget for suksessen av sin far Pietro Ferrero i 1957.

- Helt besatt

Nutella har vært på markedet siden 1964, men det var faren Pietro som utviklet forløperen, som han kalte Giandujot, allerede i 1946. Han skal ifølge sønnesønnen Giovanni vært helt besatt at pålegget han var i ferd med å utvikle.

- Han vekket min bestemor midt på natten mens hun sov, og lot henne få smake en skje, mens han spurte; «Hvordan var det?» og «Hva synes du?», sa Giovanni Ferrero til BBC ifjor.

Giovanni tok over som toppsjef i Ferrero Group i 2011 etter at hans eldre bror som var utpekt til å overta imperiet døde av det som antas å være hjerteinfarkt da han var ute og syklet i Sør-Afrika.

Magasinet Forbes har vurdert Ferrero og hans familie til å være god for 23,4 milliarder dollar, over 175 milliarder kroner, som holder til en 30. plass over verdens rikeste.

 

Les også: Sicilianske storheter

 

Storaksjon mot mafiaen i Italia  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.