Verdens største musikkbutikk iTunes er eid av Apple. I kjølvannet av suksessen til iPod og iPhone har musikkbutikken iTunes blitt en skikkelig melkeku for Apple.

Nå mistenker amerikanske konkurransemyndigheter at Apple kan ha brukt ufine metoder for å oppnå den statusen iTunes har i dag. Foruten musikk selger iTunes også tv-serier, filmer og lydbøker.

Etterforskere skal ha tatt kontakt med en rekke aktører innen musikkindustrien for å finne ut hvordan Apple opptrer når de skal prise produkter. I tillegg har Apple blitt anklaget for å prøve å overtale plateselskap og artister til ikke å levere musikk som førpremierer til konkurrenten Amazon, verdens største nettbutikk totalt sett.

Mynidghetene er interesserte i å lodde stemningen blant bransjeaktører og se om noen har klager mot Apples opptreden. Det kan i tur føre til en mer formell etterforskning.

Ifølge Wall Street Journal har verken myndigheter eller noen av de impliserte partene valgt å kommentere saken foreløpig.

Mer trøbbel
Dette er ikke den eneste etterforskningen Apple står overfor. Konkurransemyndighetene ser også på om Apples vilkår for å tilby tredjeparts programvare, eller apps, til iPhone, iPad og iPod Touch er konkurransehemmende eller ikke.

I fjor ble Googles toppsjef Eric Schmidt tvunget til å gå fra sin posisjon i Apples styre fordi det kastet et negativt lys på konkurransesituasjonen mellom de to selskapene.

Les også: Nå blir alle saksøkt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.