Større bagasjeplass enn i Mercedes E-klasse finner du ikke i en stasjonsvogn. Så enkelt er det. Nærmest ligger den kommende Skoda Superb med 633 liter. Mercedes E-klasse har 695 liter!

Det gir en gigantisk plass, bagasjerommet sluker barnevogna lett som ingenting, deretter kan du fylle opp med kofferter, bagger og alt du og familien trenger på tur. En passat har omkring 100 liter dårligere plass, prestisje-konkurrentene når ikke Mercedesen til anklene en gang.

Og selv om den er stor og romslig, er det også en sjåførbil på den måten at den byr på en forbilledlig behagelig komfort og en viss grad av sportslighet.

Ikke å undres over at E-klasse er populære blant drosjesjåfører.

 

I tillegg til å ha et stort bagasjerom er også E-klassen en ypperlig folkefrakter med god plass til fem. Takhøyden er svært god i hele bilen, stasjonsvognen kan også få to bakovervendte seter i bagasjerommet, så man kan faktisk frakte opptil syv i denne bilen.

Sikkerhetsmester
E-klassen er dynget ned med forskjellige systemer som skal få deg trygt fram. Standard kommer den med systemet "Attention assist" som sørger for å følge med på at føreren ikke sovner, eller blir ukonsentrert.

Deretter er det bare lommeboka som bestemmer hvor sikker bilen din blir. Kjørerassistentpakken som inneholder det mest interessante utstyret "Distronic Plus" med "Bas Plus" og "Pre-Safe" koster drøye 23.000 kroner.

 

Kort fortalt er det en adaptiv cruisekontroll som også beregner bremsekraften som må til, og bremser for deg, om du ikke gjør det selv. I tillegg inneholder den filskifteassistent og blindsonevarsler. Riktignok må du ha speilpakke (4250,-) og navigasjon (min. 31800,-) i tillegg for at det skal virke, så det er ikke uten grunn sluttprisen blir en noe annen enn innstegsprisen.

Les også: Årets beste biler

Det er mulig denne biltesteren er blitt gammel, eller at Mercedes har blitt mer ungdommelig, eller kanskje begge deler . Embret Sæter

Ytelser
Dessverre kommer ikke de minste motorene med den glimrende syvtrinns automatkasse vi kjenner fra GLK 320. Men selv om syvtrinnskassen er å foretrekke, gjør den gamle femtrinnskassen jobben plettfritt. Det spørs uansett hvor lurt det er å prøve å spare de 28.000 kronene det koster for automatkassen, når du en gang vil prøve å kvitte deg med bilen. Dieselmotor passer med automat, Mercedes passer med automat.

Under panseret i DN.nos testbil sitter den mest populære drosjemotoren, en firesylindret motor som i 220 yter 170 hestekrefter. Forbruket er uansett versjon av denne motoren på 0,57 liter på mila. Mercedes har etterhvert blitt flinke på å begrense utslippene, og dette er slett ikke ille, til å være en så stor bil.

Motoren kommer også i en 204 hestekrefter sterk utgave og en svakere med 136 hester. Selv om det sterkeste motoren byr på mer underholdning, fungerer 170 hestekrefer utmerket til norske forhold. Selv om bilen er stor, føler man ikke mangel på motorkraft.

 

Klasseledende
Vi likte sedanen da vi testet den før i år, og den ekstra bagasjeplassen gjør ikke entusiasmen for stasjonsvognen mindre. Pristillegget er omkring 50.000 kroner opp fra sedanen. Ikke nok med at biler er adskillig billigere i Sverige, men det er litt merkelig at pristillegget mellom sedan og stasjonsvogn er dobbelt så mye i Norge.

Plassen og komforten er denne bilens klare fortrinn. Det er mulig denne biltesteren er blitt gammel, eller at Mercedes har blitt mer ungdommelig, eller kanskje begge deler, uansett føles det som den nye modellen også har blitt litt mer sportslig. Vi mener defor denne Mercedesen er den beste stasjonsvognen i klassen. Ihvertfall innen BMW kommer med sin nye 5-serie til høsten.

Konklusjon:En drømmebil for fører og resten av familien.

Se nyhetene i 2010: Årets viktigste biler

Les også: Super-Aston Martin på vei

Her kan du se vår test av sedan-modellen fra våren 2009:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.