Nå er det bekreftet. Jaguar skal bygge superbilen C-X75! Bilen debuterte i Paris ifjor høst som konseptbil, og fikk så mye oppmerksomhet og omtale at Jaguar nå altså vil sette den i produksjon.

Les også: Paris' vakreste

Og hvilken bil det er! Ikke nok med at den er linjelekker, men bilen er også en hybridbil, som tross sine superbilegenskaper ikke slipper ut mer enn 99 gram CO2 per kilometer.

Null til 100 km/t gjøres unna på tre sekunder og toppfarten er oppgitt til 322 km/t.

Store bilder:

Bilen kombinerer en forbrenningsmotor med en elektrisk motor på hver aksling. Dermed skiller den seg fra konseptbilen som ble vist i Paris. Den hadde en elektrisk motor på hvert hjul, og to turbinmotorer til å lade batteriene. Karosseriet er tro mot konseptet, det er laget i superlett karbonfiber. Bilen skal være tidenes mest avanserte Jaguar, og sammen med den tidligere superbilen XJ220 er den etter vår mening også en av de peneste. Noe designeren bak bilen sier seg enig i:

- Vi var alltid bestemte på at Jaguar C-X75 skulle bli like slående på veien som den var som konsept. Dette vil bli den peneste og mest innovative Jaguaren som noensinne er produsert. Selv i superbil-verdenen kan vi fremdeles produsere den vakreste, sier Ian Callum, sjefdesigner i Jaguar Cars.

 

Produksjonsmodellen skal kunne kjøre på strøm alene i opp til fem mil, men ellers henter den nye teknologi fra det beste i motorsport, noe også prisen vil gi seg utslag i.

I England er det antydet en pris fra 700.000 pund. Skal du ha en må du allikevel reagere. Bilen skal kun produseres i 250 eksemplarer.

- Dette er fremtidens Jaguar. Mulighetene for britisk innovasjon som dette, er en del av grunnen til at Tata Motors investerte i Jaguar, og det er fantastisk at produkter som C-X75 kan bli virkelighet, sier Carl-Peter Forster, administrerende direktør i Tata Motors, som eier Jaguar.

Vi gleder oss med han, og roper samtidig varsku til superhybriden Porsche 918 som nå får en konkurrent.

Les også: Super-Mercedes mister taket (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.