F-Pace er en svært spennende modell for Jaguar, og den første såkalte crossoveren i merkets 80 år lange historie.

Prisene starter på 609.900 kroner, noe som gjør den dyrere enn mange av konkurrentene, men billigere enn for eksempel Porsche Macan. Da får man bilen med en toliters dieselmotor på 180 hestekrefter, manuell girkasse og bakhjulsdrift.

I denne klassen er det firehjulsdrift som gjelder, samt automatgir. I den mest sparsomt utstyrte versjonen "Pure", kommer denne kombinasjonen på 691.900 kroner. For utstyrsversjonen "Portfolio", må man ut med omkring 75.000 kroner ekstra.

Nils-Henrik Holmen, som er Jaguar-sjef i Norge, opplyser at det er sistnevnte versjon, samt "R-Sport" som vil bli volummodellene.

DN snakket med Jaguar-sjefen da bilen ble presentert i Frankfurt i høst:

– Det er alltid en risiko for kannibalisme
Jaguars nye suv skal konkurrere med Porsche Macan, sier Nils-Henrik Holmen, Country Manager i Jaguar Land Rover Norge.
01:47
Publisert:
 

Bilen kommer også med to V6-motorer, en diesel med 300 hestekrefter, samt en bensinversjon med 340 eller 380 hestekrefter.

Toppmodellen i F-Pace First Edition-versjon kommer på 1.362.900 kroner. Det er noe billigere enn Porsche Macan Turbo med 400 hestekrefter.

Her er prisene på utvalgte modeller:

 

Les også: Jaguar-suv utfordrer Porsche

Vi gleder oss til Jaguar F-Pace:

- Jeg gleder meg til denne
DNs biljournalist tar en forhåndstitt på Jaguars nye SUV.
00:25
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.