Ojojoj for et suv-år dette kommer til å bli!

I 2015 kommer det en lang rekke nye suver på markedet, og også i nye segmenter. Nå bekrefter Jaugar at de skal bygge en suv, eller mer politisk korrekte; en crossover, basert på konseptbilen C-X17 som debuterte i Frankfurt for halvannet år siden.

Les også: Under suv-huden på Jaguar

Navnet blir F-Pace, og produsenten betegner den som "en høy ytelse fem seters performance crossover som bygger på Jaguars innovative aluminiumstruktur og avanserte opphengssystem."

-Vi mottok en så overveldende positiv respons på C-X17 konseptbilen i fjor slik at vi bare måtte gjøre den til en realitet. Jaguar F-Pace er inspirert av F-Type og representerer den perfekte balansen av performance, stil og praktiske funksjoner. Den tilbyr en unik kombinasjon av Jaguars sportsbilinspirerte utvendige design med et vakkert, praktisk og romslig luksuriøst interiør. F-Pace er vår sportsbil for familien, sier Ian Callum som er designsjef i Jaguar.

Les test av Jaguar F-Type: Det elegante valg

Både Maserati og Bentley kommer med helt nye suv-modeller, noe også Rolls-Royce funderer på. Av mer folkelige modeller kommer Audi Q7 i ny generasjon i år, det samme med Volvo XC90. Mot slutten av året kommer Lexus RX i ny generasjon, mens Mercedes lansere sin første coupé-versjon av en suv med GLE Coupé. Tesla Model X blir den første elektriske suven, med allerede oppnådd suksess i Norge.  I tillegg kommer en rekke mer folkelige suver som er ventet i år. Alt i alt er det ingenting som tyder på at suven er død, snarere tvert imot.

Dette er konseptbilen C-X17 som ble vist i Frankfurt i 2013. Foto:
Dette er konseptbilen C-X17 som ble vist i Frankfurt i 2013. Foto: (Foto: Embret Sæter)
 

-I 2015 vil vi feire Jaguars 80-årsjubileum. Vi startet det med å annonsere vår første performance crossover, som vi anser for å være den ultimate praktisk sportsbil - en bil som bygger på merkets grunnleggende idealer om eleganse, fart og romslighet, og som vil bli den mest innovative Jaguar-bilen vi noensinne har utviklet. F-Pace har nå begynt sitt testprogram i forkant av den nye modellen vil bli lansert i 2016, sier Andy Goss, global salgsdirektør i Jaguar Land Rover i en pressemelding.

F-Pace vil bli produsert i Solihull, Storbritannia, og kommer i salg i 2016.

Allerede denne uken skal DN kjøre konsernsøskenet Land Rover Discovery Sport. Og det blir garantert ikke den siste suven vi kjører i år.

Les også: Norske Per Ivar brukte vadmel, kobber og avispapir til å bygge en bil

og: Volvo skaper ny bilklasse

Konseptet C-X17 bærer bud om lekre linjer. Foto:
Konseptet C-X17 bærer bud om lekre linjer. Foto: (Foto: Embret Sæter)
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.