– Jeg foreslår å redusere den gjeldende inntektsskatten for skattebetalere i middelklassen og små bedrifter, fra ti prosent til fem prosent, sier Jaitley.

Skattereduksjonen skal gjelde for dem som har en årslønn på mellom rundt 30.000 og 60.000 kroner. 

Onsdag la Jaitley frem sitt forslag til statsbudsjett i folkets kammer i parlamentet i New Delhi.

Ministeren sier regjeringen vil bruke flere milliarder på å øke bønders inntekt de neste fem årene og bygge billige hjem til folk. Samtidig ble jernbanebudsjettet lagt frem. Der er det lagt vekt på sikkerhet, infrastruktur og renhold. 

Siden statsminister Narendra Modi tok over makten i 2014, har regjeringen jobbet med å avvikle det kompliserte skattesystemet i landet.

Jaitley spår en økonomisk vekst på mellom 6.75 og 7.5 prosent i India i regnskapsåret 2017–2018.

Regnskapsåret i India starter 1. april. 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

To ting vil gjøre denne suven populær i Norge
Andre generasjon Mini Countryman har vokst, samtidig som den har en løsning som kan gjøre den til en bestselger på det norske markedet. Se video fra vår prøvekjøring av nykommeren.
02:06
Publisert: