-Dette er en finansiell posisjon for Seadrill, sa konserndirektør Alf C. Thorkildsen i Seadrill til nyhetsbyrået TDN Finans tirsdag.

Les også: Seadrill: -Finansiell investering

Senere samme dag avslører derimot John Fredriksens høyre hånd Tor Olav Trøim til Dagens Næringsliv at Seadrill har en veldig vag definisjon på hva en finansiell investering er.

- Er dette en finansiell investering eller starten på et større oppkjøp?

- Det er jo penger involvert og sånn sett er dette en finansiell investering.

- Vi er på jakt etter selskaper som er billige. Og så langt har jo Pride vært billig, sier Trøim til avisen.

Da nyheten om at Seadrill har kjøpt seg opp i Pride ble kjent, steg Pride over seks prosent på Nyse-børsen.

- Jeg konstaterer at vi allered ehar gjort en god investering, sier Trøim til DN. I en børsmelding onsdag morgen opplyser Seadrill at de nå eier Pride-aksjer for 708 millioner dollar. 140 millioner dollar av dette eller rundt 700 millioner kroner er kursgevinst.

Trøim sier kjøpet går inn i en Seadrill-tradisjon.

- Seadrill har historisk hatt posisjoner i en rekke selskaper. NOen av disse posisjonene har vi solgt, og noen av selskapene har vi kjøpt opp. Vi ønsker å vær en aktiv spiller i markedet. Til dags dato har det vært en strategi vi har tjent penger på og bygd Seadrill videre på, sier Trøim.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.