Arbeidsgiverne sliter med å finne folk til stillinger innen it, salg og ingeniørvirksomhet. Det viser en undersøkelse rekrutteringsselskapet Stepstone har gjort blant sine kunder.

Av de 200 spurte arbeidstakerne i undersøkelsen svarer 22 prosent at de har problemer med å finne folk til ledige stillinger der det kreves ingeniør-utdannelse. Da Stepstone stilte samme spørsmål for et år siden, svarte bare 15 prosent at de hadde vanskeligheter med å rekruttere ingeniører.

Vanskelig innen it
Kampen om personell med it-kvalifikasjoner er også blitt tøffere. 12 prosent av de spurte arbeidsgiverne mener at det er vrient å finne folk til denne typen jobber. Det er dobbelt så mange som ifjor.

Å få ansatt folk som vil drive med salg er heller ikke så lett. 24 prosent av arbeidsgiverne svarer at de har vansker med å få tak i folk til salgsjobber. Disse jobbene var imidlertid ikke enkle å få besatt ifjor heller, da svarte 21 prosent at de slet med å finne salgspersonell.

Konjunktur-forkl#229
Analysedirektør Stein Langeland i Aetat ser også at arbeidsmarkedet bedrer seg for disse gruppene. Folk med disse disse kvalifikasjonene blir ofte vanskelige å få tak i når konjunkturen peker oppover.

- Det er jo i de områdene oppgangen starter at det kan bli noe mangel på arbeidskraft. Vi ser for eksempel at ingeniører har hatt et bedre arbeidsmarked en periode, sier Langeland.

Salg vrient
Aetat har selv merket at det kan være vanskelig å rekruttere medarbeidere til stillinger innen salg.

- Telefonsalgsjobber kan være vanskelige å besette. Dette skyldes at disse jobbene delvis er basert på prestasjonslønn, men det er også krevende jobber som fordrer et spesielt talent, sier han.

Større mangel på arbeidskraft tidligere
- Ved tidligere konjunkturoppganger har vi hatt en klarere mangel på arbeidskraft enn vi har nå, sier Langeland, som understreker at vi ennå ikke har nådd konjunkturtoppen.

Hvordan dette vil slå ut i arbeidsmarkedet regner han med å kunne se tydeligere i tiden fremover.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.