Magasinet Forbes følger med på verdens rikinger og har nå oppdatert sin liste over de 400 rikeste amerikanerne. Den viser at Facebook-sjefen Mark Zuckerberg har hatt en utrolig utvikling i sin formue. I fjor hadde han doblet verdien, etter nedturen da Facebook ble børsnotert. Nå gjør han et enda større byks, fra 15 milliarder dollar i 2013, til 34 milliarder dollar nå.

Målt i dollar er det den største økningen av noen på listen, skriver Forbes.com.

Tredje rikeste tekno-gründer

Zuckerberg passerer dermed både Google-gründerne Larry Page og Sergey Brin, samt Amazons Jeff Bezos.

Men på toppen av teknologi-milliardærlisten står fremdeles Microsoft-gründer Bill Gates, som de siste årene har viet livet sitt til å gi bort formuen til veldedige formål, særlig vaksineprogrammer . Vaksineprogrammene ser ut til å være svært så effektive, men Gates har ikke kommer særlig langt når det gjelder egen formue. Med verdier for 81 milliarder dollar er han fremdeles USAs rikeste. Blant teknologi-milliardærene sniker også Oracles Larry Ellison seg inn foran Zuckerberg, med 50 milliarder dollar.

Fra bunn til milliardær

Men et av de mest imponerende hoppene på listen står en imigrant fra Ukraina for. Jan Koum kom til California med moren sin, da han var 16 år. De bodde i en velferdsbolig, og moren gjorde jobber som vasking og barnevakt for å klare regningene. Da hun fikk kreft levde de på sosialstøtte.

Koum fikk jobb i Yahoo som programmerer, en jobb han forlot i 2007. To år senere startet eventyret, da han var med å starte Whatsapp. Meldingsappen fikk en utrolig vekst og er nå verdens største, med 600 millioner brukere. I februar gjorde Mark Zuckerberg og Facebook sitt hittil klart største oppkjøp, da de sikret seg Whatsapp for 19 milliarder dollar i aksjer og kontanter.

Dermed var Zuckerberg sterkt delaktig i å gjøre Koum til nummer åtte på listen over unge amerikanere, med en formue på 7,6 milliarder dollar, ifølge Forbes.com.

Les også:

- Det blir ikke noe OL i Oslo  

Slik kuppet han luksuseiendommen for 70 millioner

Nytt rentekutt fra DNB  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.