Denne uken sendte Tjøme og Nøtterøy den  formelle søknaden om sammenslåing fra 1. januar 2018 til Kommunal og moderniseringsdepartementet.  Lokal-beslutningen er at den nye kommunen skal hete Færder.

Kommunalminister Jan Tore Sanner er begeistret og lover 47 millioner kroner i støtte til giftermålet. 25 millioner kroner skal dekke engangskostnader ved sammenslåingen og 20 millioner kroner gis som reformstøtte og er til fri bruk, oppgir statsrådens departement.

- Jeg vil gratulere Tjøme og Nøtterøy. De har tatt et fremtidsrettet valg som vil sette dem i stand til å gi gode tjenester til innbyggerne og få en god utvikling i kommunen, sier Sanner.

Stokkandfjord

Vestfold har så langt vært mest lydhøre til regjeringens sterke ønske om færre og større kommuner. Fire av de fem søknadene om sammenslåing som hittil er kommet er fra Vestfold-kommuner.  Først ute var Stokke, Andebu og Sandefjord som går sammen fra 1. januar neste år.  Det spøkefulle storkommunenavnet "Stokkandfjord" er imidlertid vraket - kommunen skal hete Sandefjord.

I tillegg  til  Stor-Sandefjord  og nå Tjøme og Nøtterøy  er det  Larvik og Lardal  og Holmestrand  og Hof  i Vestfold som har søkt om sammenslåing under navnene  Larvik og Holmestrand.

Utenfor Vestfold er det til nå bare Rissa og Leksvik i Nord- og Sør-Trøndelag som har søkt om sammenslåing. De vil kalle seg Indre Fosen.

Statsråd  Sanner er neppe helt fornøyd med at det til nå totalt ber 11 kommuner som  har formalisert fusjons-beslutninger

-Men mange kommuner er i gang med forhandlinger, heter det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.