Bank of Japan holdt styringsrenten uendret på 0,10 prosent tirsdag, på et ekstraordinært rentemøte.

Samtidig opprettholder sentralbanksjef Masaaki Shirakawa rammen for statsobligasjonskjøp. De vil imidlertid tilby markedet nye lån for ti billioner yen, blant annet i form av tremåneders lån til 0,1 prosent rente.

Det melder Bloomberg News tirsdag, med henvisning til uttalelser fra sentralbanken.

Sentralbanken gjentar at den japanske økonomien er i ferd med å ta seg opp. De påpeker også at de gjør sitt beste for å bekjempe deflasjonen i landet.

Deflasjon er generell prisnedgang i et land, enten som følge av redusert pengetilbud, eller som følge av nedgang i det personlige forbruket eller offentlige investeringer. Deflasjon kan skape en negativ spiral med fallende lønnsomhet, nedstenging av produksjon, redusert sysselsetting og inntekter og redusert evne til å overholde låneforpliktelser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.