Byen Sanjo i Niigata-regionen har bedt alle de 104.000 innbyggerne om å dra til sentre for flomevakuering, skriver det japanske nyhetsbyrået Jiji Press. Sanjo ligger rundt 200 kilometer nord for Tokyo.

- Vi har ikke fått rapporter om skader eller dødsfall, men vi oppfordrer innbyggerne til å evakuere så fort som mulig, sa talskvinne for byens myndigheter, Ayaka Hoshi.

I regionens hovedstad Niigata har 72.000 mennesker blitt bedt om å evakuere. I naboregionen Fukushima, som ble hardt rammet av tsunamien i mars, ble alle innbyggere i byen Tadami bedt om å flykte. Det bor rundt 4.900 personer i Tadami.

Til sammen er fem personer savnet etter å ha blitt tatt av vannet, sier Hoshi. Mer enn 70.000 husstander skal ha blitt rammet av strømbrudd i de to naboregionene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.