Saken er oppdatert.

Nikkei-indeksen i Tokyo falt 1,96 prosent fredag, mens den bredere Topix-indeksen endte med en nedgang på 1,98 prosent.

Det japanske markedet har hele uken vært avventende til hva den amerikanske sentralbanken ville foreta seg på rentemøtet torsdag. Reaksjonen fredag tyder på at de japanske investorene hadde forventet renteoppgang. Styringsrenten i USA forble imidlertid uendret, og markedet i Japan falt.

I Kina var bildet et annet. Der kunne landets største børs i Shanghai vise til oppgang på 0,38 prosent, mens den nest største børsen i Shenzhen steg 1,25 prosent.

I Hongkong var det også oppgang fredag. Hang Seng-indeksen endte dagen med en vekst på 0,30 prosent.

I likhet med markedene i Japan reagerte de toneangivende børsene i Europa fredag morgen med nedgang. Begrunnelsen var den samme: Man er usikker på den videre utviklingen i USA etter at sentralbanken der lot være å endre rentenivået.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Asia i dag: Fed frykter Kina-smitte og global uro

 
Økonomer: Etter nøyaktig syv år vil nullrente-æraen være over

- De biter seg litt i halen