EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker advarer Russland mot å røre EU-medlemslandenes grenser.

– EU-medlemmenes sikkerhet og grenser må ikke røres. Jeg ønsker at dette budskapet blir klart oppfattet i Moskva, sier EU-sjefen.

Utspillet kom onsdag i en orientering til EU-parlamentet i Strasbourg.

– Polen, de baltiske landene og andre land er svært viktige medlemmer i EU, og de skal ikke måtte tro at vi ikke er til stede for dem i en krisesituasjon. Vi er pliktige til å ivareta alles sikkerhet, sier Juncker.

Han forsøkte ytterligere å berolige de østlige EU-statene med å si at de «må vite at solidaritet ikke er et tomt begrep. Vi er der nå og vi skal være der for dem hvis det noensinne er behov for noe».

Han berørte i sin tale også Ukraina-situasjonen og sier EU skal stå inne for sanksjonene og en hard linje overfor Russland, men at EU ikke skal stenge Russlands dør. Konflikten må løses, slo Juncker fast.

Utspillet kommer etter usikkerhet i de baltiske landene og Polen som følge av Russlands Ukraina-involvering, sier EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker.

Les også på DN.no:

Selger seg ut av XXL

Asia i dag: Børsfest underveis i Asia

Her er Finlands knalltøffe krisetiltak

Se DNTV:

Åpner hotellene for flyktninger

 

Åpner hotellene for flyktninger
Hotelleier og investor Petter Stordalen synes det er «rørende» å se på alle som bidrar med å hjelpe flyktninger.
00:35
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.