Årsaken er vedvarende opprørsangrep, heter det i uttalelsen gjengitt av SPA lørdag. Våpenhvilen ble ansett som over klokken 14 lokal tid (12 norsk tid).

Våpenhvilen, som trådte i kraft 15. desember, har blitt brutt gjentatte ganger av begge parter i konflikten. Den sammenfalt med fredssamtaler for Jemen som ble avsluttet uten enighet om en avtale 20. desember. Partene ble imidlertid enige om å møtes igjen 14. januar og forlenget i utgangspunktet våpenhvilen.

Saudi-Arabia og deres allierte støtter Jemens internasjonalt anerkjente president Abd-Rabbu Mansour Hadi og hans regjering i kampen mot Houthi-opprørerne.

De iranskvennlige Houthi-opprørerne har alliert seg med tidligere president Ali Abdullah Saleh. Deler av Jemens hær er fortsatt lojale til Saleh og kjemper sammen med Houthiene mot president Hadi.

Siden konflikten brøt ut i februar i fjor er over 2.700 sivile drept i landet, ifølge FN. Den saudiledede koalisjonen gjennomførte sine første angrep i landet i mars i fjor.

Les også:

Dette er Norges dyreste fritidseiendommer  

Krise i shoppingmekka

- Injeksjoner og Botox er blitt mer som å gå til frisøren

Se DNtv: Derfor velger Mads Hagen (53) å gjennomføre en plastisk operasjon

Mats skar vekk dobbelthaken
Mads Hagen (53) er en av stadig flere menn som velger å gjennomføre en plastisk operasjon for å endre på utseendet sitt.
07:49
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.