Lørdag skrev Dagens Næringsliv at biografiforfatter Jens Stoltenberg (57) har sikret seg en spesielt god royaltyavtale med Gyldendal. I forhandlingene brukte han sin gamle venn, tidligere advokat og nå meglertopp Knut Brundtland.

Les saken: Spesialavtale for Stoltenberg (DN+)

Forfatter Tom Egeland mener det er problematisk at en forfatter, uansett hvem det er, får fremforhandlet avtaler som avviker fra normalkontraktene.

- Amerikanske tilstander

– Dette er en farlig utvikling. Da ender vi fort opp i amerikanske tilstander hvor de største forfatterne får fremforhandlet avtaler på bekostning av de mindre kjente forfatterne. Hele den norske solidaritetstanken forsvinner, sier Egeland til NRK.

Han får støtte av Sigmund Løvåsen, leder av Forfatterforeningen. Han peker på at nettopp Stoltenberg var sentral i å få igjennom en boklov som skal gi tillatelse til et kollektivt avtaleverk som skal løfte hele forfattergruppa.

Fremforhandlet allerede i 2007

Jens Stoltenberg selvbiografi «Min historie» gikk rett til topps på bestselgerlistene da den kom ut i forrige uke. Ifølge Dagens Næringsliv har Stoltenberg brukt sin gode venn Knut Brundtland til å forhandle frem en avtale om royalty som er høyere enn normalkontrakten. Avtalen skal ha blitt fremforhandlet allerede i 2007.

Verken forlaget eller Stoltenberg ønsker å gå inn på innholdet i kontrakten mellom ham og Gyldendal, skriver Dagens Næringsliv.

 

Følg markedene med DN Investor

Hør podkast spesial: Vi gir deg hovedtrekkene, vinnerne og tapere, reaksjoner og stridstemaene i budsjettforhandlingene.

 

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Her blir Trump og Clinton utfordret til å si en positiv ting om den andre
I det som av mange har blitt kalt den mest skittene presidentdebatten i USA noen sinne, ble Hillary Clinton og Donald Trump utfordret av en velger til å si en pen ting om den andre. Se hva de svarte.
01:34
Publisert:

- Jeg har sagt og gjort ting jeg angrer på
Donald Trump ber om unnskyldning for språkbruken
00:57
Publisert: