Som DN skrev fredag inneholder selvbiografien til Jens Stoltenberg et svært avslørende kapittel om hvor hard maktkampen med Thorbjørn Jagland var. Men på spørsmål på pressekonferansen lørdag formiddag i Gyldendal Norsk Forlag om hvordan forholdet er i dag, svarer Stoltenberg:

- Jeg har et godt forhold til Thorbjørn. Vi etablerte et godt samarbeid igjen da jeg var statsminister og han stortingspresident. Jeg er ikke objektiv, jeg er en del av det. Men jeg prøver å være nyansert. Derfor er jeg også opptatt av at vi samarbeidet godt i veldig mange år. Han har fått til mye norsk politikk. Han har vært både statsminister, utenriksminister og stortingspresident. Det er knapt noen som har hatt de vervene. Jeg var hans nestleder i ti år. Det var bare de to siste årene samarbeidet sluttet å fungere, sier Stoltenberg. 

Går i seg selv

Han legger til at "Det er aldri sånn at det bare er ens feil at det ikke fungerer"

- Jeg prøver også å gå i meg selv, hvordan kunne jeg bidratt til at samarbeidet fungerte bedre, sier han.

Han startet lanseringen med å påpeke hvor rart det var å stå her lørdag formiddag.

- Jeg har holdt mange pressekonferanser i mitt liv, men denne er veldig forskjellig fra de andre. Det er to år siden jeg hadde pressekonferanse med et samlet norsk pressekorps. Det er på dagen i dag to år siden jeg begynte i Nato. Det andre er at jeg har snakket om mange saker før. Idag skal jeg bare snakke om meg selv. Som den beskjedne mann jeg er, er det uvant, sier Stoltenberg.

Åpen og sårbar

Han håper selvbiografien Min historie som ble lansert fredag gir et sannferdig bilde om både saker, konflikter og personen Jens Stoltenberg.

- Det er et forsøk på å være åpen og sårbar, sier Stoltenberg.

Jens Stoltenberg har ikke vært alene utenfor huset sitt siden 17. oktober 2005. Han håper han klarer å beskrive hvordan det har vært å være privatmenneske og familiemann mellom sikkerhetsvakter og det offentlige livet.

- Jeg har ikke vært alene utenfor huset mitt siden 17. oktober 2005, sier Stoltenberg.

 

Thorvald på plass

- Jeg visste ikke at han skrev så bra, sier pappa Thorvald på nest bakerste rad. Han har ikke lest hele boken, men de delene som handler om familien. Tilstede er også tidligere statssekretær Rita Skjærvik og Snorre Wickstrøm, som har hjulpet Stoltenberg med boken, og tidligere politisk rådgiver Sindre Fossum Beyer.

LES OGSÅ: Flere Norwegian-fly til Spania kansellert lørdag

Tvungen mekling og ny opptrapping av sykehusstreiken

SE OGSÅ:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert:

- Laget for Norge
Opelsjefen mener rekkeviddeangst kan fjernes fra ordboken. Her er Opels første elbil.
02:13
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.