Tapene er fordelt over ni års drift, og ifjor ble underskuddet på 232 millioner kroner, skriver Nationen. Ulltveit-Moe sier han ikke ville satset dersom han den gangen visste det han vet nå.

Umoe Bioenergy, som selskapet i Brasil heter ifølge DN, produserer etanol fra sukkerrør. (DN+)

– Beslutningen for noen år siden var derimot riktig, sier han og legger til at den eneste som ikke gjør noe galt er den som ikke gjør noe i det hele tatt. Han sier han har gjort seg flere dyrekjøpte erfaringer og at det er mye som ikke kan overføres fra industri til landbruk, i hans tilfelle dyrking av sukkerrør.

Dårlig strategi

En strategi som funket dårlig var å kutte i kostnadene jevnt over, inkludert i utgifter til sprøyting og gjødsling.

– Sånn kan man gjøre i industrien, men i landbruket er det helt idiotisk. Det førte til at avlingene gikk ned, noe som har gitt ringvirkninger i flere år, sier han.

Men nå gjødsles og sprøytes det i stort monn, og investoren melder om fantastisk vekst. Han sier også at han nå har hentet inn «en ekte bonde» fra Vestfold som styreleder.

Etter en årrekke med negative resultater kan Brasil-satsingen gå i pluss til neste år, sier styreleder Hans Aasnæs. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Byttet ledelsen - fikk gevinst dnPlus (DN+)

 
Byttet ledelsen - fikk gevinst dnPlus (DN+)

  Spetalen gruser Ulltveit-Moe