Styreformann Asger Jensby i IT Factory er bosatt på Kongsvinger og skatter til Norge.

Jensby, som blant annet sponser fotballaget Kongsvinger, har i det siste vært i media på grunn av sin rolle som styreformann i danske IT Factory hvor toppsjefen Stein Bagger er anmeldt for å ha svindlet en milliard kroner fra IT Factory.

Nå har Jensby havnet i trøbbel med både danske og norske skattemyndigheter. Ifølge Dagens Næringsliv har ikke Jensby ført opp noen inntekter i Norge på sin ligning.

- Identitetstyveri
I Danmark er han tiltalt for skatteunndragelse i selskapet Troya private Equities. Jensby sier selv til Jyllands-Posten at det må være snakk om identitetstyveri ettersom selskapet kun har sendt ut to fakturaer i år, som begge er momsavregnet. Selskapet er registrert på de Britiske Jomfruøyene.

Jensby har fått det aktuelle selskapet av Stein Bagger.

I en annen sak er Jensby anklaget for skattesvindel etter å ha fakturert selskapet JMI Invest, som han selv eier, for store summer han ikke har oppgitt til skattemyndighetene.

Stor pant
Etter at IT Factory ble slått konkurs i forrige uke har Jensby mistet alle sine verdier i selskapet som for tre uker siden var verd flere hundre millioner kroner.

Blant annet er eiedommen hans i Kongsvinger pantsatt for 28 millioner kroner og han skal ha lånt 20 millioner kroner av Stein Bagger til byggingen, ifølge epn.dk .(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.