Med innføringen av begrepet børstraktor var Arne Blystad for to tiår siden selve inkarnasjonen av jappetiden.

I dag har han byttet ut Mercedes-dieselen med eget jetfly, melder Finansavisen.

Sammen med reder Petter D. Gram har Blystad investert i et Cessna Citation Excel, skriver avisen. Gram bekrefter at de to har kjøpt fly sammen, men vil ikke ut med prisen på flyet som tidligere har tilhørt Petter Sundt.

Flyet har en marsjhastighet på 800 kilometer i timen og kan ta med inntil ti passasjerer pluss et mannskap på to.

60 millioner kroner
Tor Brattli hos Sundt Air kan imidlertid opplyse at prisen på et nytt fly av den typen de to har investert i, ligger på nærmere 12 millioner dollar, det vil si rundt 75 millioner norske kroner.

- Prisen da flyet ble lansert i 1998 var 7, 4 millioner dollar, og nå må du ut med 8 millioner kroner for det samme flyet. Du kan si det er en god investering, sier Brattli til avisen.

Basert på disse prisene vil Blystad og Grams fly ha kostet om lag 60 millioner kroner.

Ifølge Gram vil flyet bli stasjonert på Gardermoen, og bli mest brukt til utleie. Leieprisen vil trolig ligge på 30.000 kroner timen, det er iallfall prisen på utleieflyene i Sundt Airs egen VIP-hangar på Gardermoen.

Songa-suksess
Blystad ble for alvor kjent gjennom mediene etter sitt mislykkede forsøk på å raide Kosmos i 1986. Seks år senere startet han på bar bakke med sitt nye rederi. Nå har han tjent store penger på riggeventyret Songa Offsjore og Songa Drilling, og ifølge Finansavsien har han trolig en formue på rundt seks milliarder kroner.

P.s. Blystad og Gram er langt fra alene om å droppe rutebilletter til fordel for eget fly. Stein Erik Hagen, John Fredriksen, Petter Solberg, Bjørn Lyng, Nils Olav Sunde, Odd Reitan og Kjell Inge Røkke er andre velhavende nordmenn med egne fly i garasjen.

Petter D. Gram har på sin side gjort det skarpt på blant annet bilfrakt gjennom rederiet med samme navn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.