– Man kan gå sammen for å blokkere oss, men det tror jeg kommer til å straffe seg, sier partilederen til kringkasteren SVT mandag.

Sverigedemokraterna (SD) fikk nesten 18 prosent av stemmene i det svenske valget. Men verken på høyre- eller venstresiden ønsker noen av de andre partiene i Riksdagen å snakke med SD om hva slags regjering landet nå skal få.

– Våre velgere forventer innflytelse som står i forhold til størrelsen vår. Vi øker mest, og det kan man tolke som at velgerne vil vi skal få større innflytelse, sier Åkesson.

På borgerlig side er motstanden mot høyrepopulistiske SD størst i Liberalerna og Centerpartiet. Åkesson oppfordrer Moderaternas leder Ulf Kristersson til å gi blaffen i dem og i stedet vurdere en koalisjonsregjering med Kristdemokraterna.

SD-lederen skjønner ikke hvordan Kristersson skal klare å danne regjering med alle de borgerlige Allianse-partiene.

– Jeg slipper ikke fram en Allianse-regjering som ikke gir oss innflytelse, understreker han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

— Dette er en finger i øyet på Donald Trump
Bare én av tre ting klimatoppmøtet vil bidra til, forklarer DNs politiske redaktør, Kjetil B. Alstadheim.
02:08
Publisert: