Washington (NTB-Reuters): Bare dager før fristen går ut og store budsjettkutt og skatteøkninger kan bli en realitet, jobbes det febrilsk på Capitol Hill med å finne løsninger på budsjettkrisen.

I Senatet skulle rådgiverne til Demokratenes flertallsleder Harry Reid og Republikanernes mindretallsleder Mitch McConnell gjøre det de kan for å finne kompromisser som gjør at USA unngår budsjettstupet.

Etter å ha tilbrakt sju timer på kontoret sitt, forlot McConnell Capitol sent lørdag.

– Vi har forhandlet hele dagen og samtalene fortsetter utover kvelden, sa han.

Fastlåst
På spørsmål om han tror forsøket vil lykkes, svarer republikaneren:

– Jeg håper det.

Situasjonen er og har lenge vært fastlåst. Lørdag innkalte president Barack Obama Reid, McConnell og lederne i Representantenes hus, republikaneren John Boehner og demokraten Nancy Pelosi inn til et møte uten at det tilsynelatende kom noe mer konkret ut av det.

– Vi står nå ved et punkt der lovene som fører til at alle amerikanere får mer skatt, kun er få dager unna. Alle amerikanere vil få mindre i utbetalte lønninger. Og det er ikke det rette å gjøre for vår økonomi nå, sa Obama i sin ukentlige radiotale lørdag.

– Midlertidige løsninger
En anonym kilde med kjennskap til samtalene sier partene fortsatt står svært langt fra hverandre.

En rådgiver i Kongressen som står nær forhandlingene sier det meste som ble diskutert sent lørdag innebærer midlertidige løsninger på «budsjettdilemmaet». Trolig vil forhandlingene fortsette i dag søndag.

– De går fortsatt i ring, sier kilden om forhandlingene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.