Norske sjefer vil ha ansatte som ligner på dem selv. Jobbintervjuet handler nødvendigvis ikke om å finne den som er faglig sterkest, viser en ny rapport fra FAFO.

Det melder NRK.

Liker sjefen deg fordi dere eksempelvis har samme interesser, er mye gjort, mener forskningsleder John Rogstad ved FAFO. Sjefen går nemlig etter magefølelsen, hevder han.

- Det betyr veldig, veldig mye. Det å klare å vise at du er en person som passer inn i virksomheten, at du passer inn i arbeidsmiljøet, er noe arbeidsgiverne legger utrolig mye vekt på når de skal finne frem til den ene, sier Rogstad til NRK.

Overvurderer evnen

Fredag morgen fremlegger Rogstad rapporten «Kulturelt betinget naturlig beskjedenhet» – en studie av jobbintervjuets muligheter og begrensninger, sammen med Erika Braanen.

Prosjektet er finansiert av NAV gjennom FARVE som deler ut forsøksmidler innen arbeid og velferd.

Forskerne har vært fluer på veggen under 67 jobbintervjuer i forbindelse med arbeidet.

- Det mest overraskende er kanskje at arbeidsgivere har så stor grad av selvtillit på hvor gode menneskekjennere de er, mener Rogstad.

Og det er de nødvendigvis ikke.

- Jeg skal ikke si at de ikke er gode menneskekjennere, men det er lite som taler for at de er noen spesielt gode menneskekjennere, legger han til.

Ligner sjekking

Rogstad mener norske arbeidsgivere i stor grad bruker skjønn når de skal velge ut en ny ansatt.

- Det er utrolig store paraleller til sjekkemarkeder. Det er snakk om en forelskelse på et eller annet vis. Da vi satt ved siden av dette, så kunne vi nesten alltid si hvem det var som ville bli valgt ut fra at vi kunne se kjemien.

LES OGSÅ: 3 ting sjefen bekymrer seg for den første uken din i ny jobb

Fem feil du for all del må unngå på jobbintervju  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.