Det er en utfordring å få med det meste og det beste du har gjort på CV-en din. Hvis du kjemper om en jobb som 100 andre har søkt på, sier det seg selv at sjefen ikke har tid til å gå gjennom hver enkelt CV nøye.

Derfor må du sørge for å få med det aller viktigste, og ikke minst: Det mest spennende du har gjort i karrieren din så langt.

Australske Herald Sun lister opp flere overraskende punkter som bør være med:

1) Målbare data.

Din nye potensielle sjef vil gjerne vite hva du har oppnådd - konkret.

- Har du bidratt til å få 10 nye kunder på to måneder i din nåværende jobb eller forbedret salget med 15 prosent det siste kvartalet, er dette nyttig informasjon, sier Charley Polachi hos Polachi Access Executive Search.

2) Lenker til sosiale medier du opptrer i.

Rekrutterere vil lete opp interessante kandidater i sosiale medier likevel, så du kan like gjerne hjelpe dem på vei. Men bare hvis du bruker sosiale medier til å diskutere jobbrelaterte temaer, for eksempel på LinkedIn og Twitter.

3) Reisene dine.

- Jeg ville ha elsket jobbsøkere som har brukt mye tid i utlandet for å utdanne seg, jobbe eller gjort en frivillig innsats. Å reise mye betyr at man ikke er redd for å forlate komfortsonen sin, at man er uavhengig og er åpen for ukjente situasjoner, sier Rachel Dotson hos ZipRecruiter.com.

4) Sideprosjekter.

Har du interessante hobbyer ved siden av fulltidsjobben din, kan dette være et pluss. Er du en mesterkokk på kjøkkenet eller har startet opp et lite firma for deg selv, fortell om det på CV-en din.

5) Politikk.

Denne er litt tricky, men eksperter sier at du i enkelte jobber kan få mer respekt og bli sett på som mer interessant hvis du er politisk aktiv.

6) Tabbene du har gjort.

Feilene du har gjort i tidligere jobber kan faktisk gjøre det lettere for deg å få en ny jobb.

- Arbeidsgivere vil se om du har prøvd, feilet og lært av det du har gjort. Dette demonstrerer innovasjon og viser at du har risikovilje, sier Phil Rosenberg hos reCarrered.com.

7) "Dårlige" jobber.

Har du jobbet på en hurtigmatrestaurant eller i en butikk viser det arbeidsgivere at du har lært å arbeide i team, at du står på og ikke bare har gått og ventet på at drømmejobben skulle dukke opp.

8) Har du vunnet en pris?

Det er lov å skryte litt hvis du virkelig har oppnådd noe på ditt felt. Ble du "månedens ansatt" i organisasjonen eller kåret til "beste selger" eller lignende, få det med på CV-en.

9) Idrett.

Selv om idrettskarrieren din er over, kan det hjelpe å ha vært toppidrettsutøver. Det viser at du er dedikert, kjemper hardt og er opptatt av å vinne.

10) Gå utradisjonelt til verks.

Vil du virkelig skille deg ut, så gjør CV-en din spesiell. Levér en video-CV i stedet for en skriftlig CV. Da får du vist frem personligheten din og kommunikasjonsevnene dine.

11) Mange detaljer.

Rams opp flere konkrete eksempler på ting du har gjort i tidligere jobber som har ført til suksess.

- Arbeidsgivere ønsker seg spesifikke, målbare eksempler på hva du har gjort, ikke bare beskrivelser av stillingene du har hatt, sier karriereeksperten Charles Purdy hos Monster.com.

Les også: Ny trend: Sjekker opplysningene i samtliges cv-er

7 tabber som bremser karrieren din

– Det første møtet er avgjørende  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.