Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Lederintervjuet

Inspirert av Midelfart og Reitan

Nettbutikk-gründer Silje Landevåg mener det er viktig å tenke at 80 prosent er godt nok.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Celina Midelfart, Odd Reitan og et dårlig jobbmarked for nyutdannede etter finanskrisen inspirerte Silje Landevåg (31) til å bli nettbutikk-gründer.

– Du har startet opp og driver Get Inspired, som omsatte treningsklær for 80 millioner ifjor, sammen med broren din Sindre. Hvilke fordeler og ulemper har det?

– Det kan slå begge veier, men for oss har det gått veldig bra. Det er bare fordeler, vil jeg si. Vi utfyller hverandre godt. Jeg er den kreative som er god til å sette i gang prosesser. Han er god til å gjennomføre. I tillegg kan vi være 100 prosent ærlige og stole 100 prosent på hverandre. Vi har jobbet sammen siden det bare var oss to i bedriften, så han har forståelse og innsikt i hele driften.

Les mer om Silje Landevåg: I år vil hun omsette for 115 millioner

– Hvordan setter du grenser for arbeidet, som gründer?

Sjefens cv

Navn: Silje Landevåg

Stilling: Gründer av nettbutikken Get Inspired, som hun leder sammen med broren Sindre Landevåg (28).

Født: 1984

Familie: Samboer og to barn på ett og fire år.

Utdannelse: Bachelorgrad i internasjonal markedsføring fra BI (2004-07), Gründerskolen ved Universitetet i Oslo (2009).

Lederkarriere: Ingen før hun startet Get Inspired i 2009.

Vis mer
– Nå har jeg små barn. Det setter naturlige grenser. Faktisk er jeg som oftest hjemme til middag, og jobber heller hjemme på kveldene. Ellers er det viktig å tenke at 80 prosent er godt nok. Det er viktig å være beslutningsdyktig og ikke henge seg for mye opp i detaljer.

– Har du måttet lære deg «godt nok»-mantraet eller alltid vært sånn?

– Når du er helt alene i en bedrift har du virkelig ikke sjans til å gjøre alt så godt som du skulle ønske. Derfor måtte jeg begynne tidlig å tenke at det jeg gjorde er godt nok. Tidsklemmen gjør at man må sette punktum. De siste 20 prosentene tar ofte like lang tid som de første 80.

– Hva er den mest utfordrende situasjonen du har vært leder i?

– Jeg var 24 år da jeg startet Get Inspired og hadde ingen ledererfaring. Det er mye du ikke kan forutse. Det er kostbart å vokse, og du sitter med et økonomisk ansvar for mange ansatte etterhvert. Vi har måttet vri og vende på hver krone for å komme hit vi er i dag.

– Er det noe du skulle ønske du visste da du startet som 24-åring?

– Egentlig ikke, fordi det er så mye mer krevende enn du tror. At du hele tiden går og bærer på så mye ansvar, all tankevirksomheten, er det tyngste med det å være leder og gründer. Du får aldri helt fri. Det er krevende, men også det jeg liker.

– Har du hatt et karrieremål?

– Både mamma og pappa er gründere, så jeg har alltid hatt et ønske om å starte for meg selv. Jeg hadde tenkt til å få noen gode jobbår og erfaring på baken først, men jeg ble typisk nummer to på alle intervjuer jeg var på. Det var et tøft jobbmarked etter finanskrisen i 2009. Ideen til Get Inspired kom da jeg egentlig bare skulle øve på å skrive en forretningsplan. Jeg hadde gått Gründerskolen og hadde verktøyene. Da jeg fikk god respons på markedsundersøkelser, fikk jeg selvtillit og tenkte at jeg ikke hadde så mye å tape: Hadde ikke jobb og ikke familie. Det er fordelen med å være ung. Man er litt uvitende.

– Har du et lederideal?

– Jeg har mange. Celina Midelfart var et ideal for meg da jeg vokste opp. Det var fint å se kvinner i avisen i sånne roller, det var enda mer mannsdominert da, for 10–15 år siden. Men det største idealet er Odd Reitan. Det Reitangruppen har bygget opp, med den energien og driven de har, er ekstremt imponerende. Jeg har møtt ham tre ganger, sittet i biblioteket på Lade Gaard og hatt gode samtaler, fått kaffe og mye inspirasjon.

– Dere sponser blant annet bloggerne Caroline Berg Eriksen og Tone Damli. Hvordan bruker du selv sosiale medier som leder?

– Jeg er både på Instagram og Snap. Der forteller jeg hvordan hverdagen er, både i familien og i bedriften. For meg har sosiale medier vært en av grunnene til at Get Inspired har kommet seg opp og frem. I 2009 hadde jeg kun meg selv. Jeg brukte meg selv om modell, fotograf, alt, og har blogget siden starten om det meste. Det har gjort at mange føler at de kjenner meg og er blitt interesserte i bedriften.

– Lar leder- og gründerrollen seg kombinere med foreldrepermisjon?

– For å være helt ærlig har det ikke vært mulig med normal permisjon for min del. Jeg hadde bare drevet på i et par år da hun minste kom. Det ville hatt enorme konsekvenser for bedriften om jeg skulle ha vært borte lenge. Vi delte permisjonen, og jeg hadde med barna på jobb. Jeg kjenner ikke på at jeg har mistet eller ofret noen ting. Jeg følte meg privilegert som kunne kombinere permisjonstiden med jobb.

Anbefalt fra DNtv:

 
Jobb og ledelse Kvinnelig ledelse Gründerskolen Universitetet i Oslo Handelshøyskolen_BI Entreprenørskap Lederintervjuet
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.