Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Revisjons- og rådgivningsselskapet BDO i Europa, Midtøsten og Afrika omsetter for nærmere 2,6 milliarder dollar årlig. Dette får Trond-Morten Lindberg nå ansvar for. Foto: Mikaela Berg
Revisjons- og rådgivningsselskapet BDO i Europa, Midtøsten og Afrika omsetter for nærmere 2,6 milliarder dollar årlig. Dette får Trond-Morten Lindberg nå ansvar for. Foto: Mikaela Berg les mer

Lederintervjuet

Snart blir han sjef for 24.000 ansatte i over 90 land

– Jeg må forstå ulikheter og klare å tilpasse meg forskjellige kulturer, sier BDO Norge-sjef Trond-Morten Lindberg som nå får ansvar for revisjonsselskapet i mer enn 90 land.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Du har vært leder for BDO Norge siden 2010, og starter 1. november som leder for avdelingene i Europa, Midtøsten og Afrika. Du blir da sjef for nærmere 24.000 revisorer, regnskapsførere, advokater og rådgivere i mer enn 90 land. Hva slags lederegenskaper krever det av deg?

– I organisasjoner som vår kan man ikke slå seg på brystet og si at man er sjef for 24.000 personer, for i realiteten er man ikke det. Det viktigste blir å påvirke utviklingen og tankesettet til lederne i regionen jeg skal lede og få dem til å gå mest mulig i takt og til å drive hverandre fremover. Det handler om å komme under huden på dem og få dem til å dra i felles retning. Det er mye viktigere enn å være en beinhard sjef.

Trond-Morten Lindberg

Navn: Trond-Morten Lindberg

Stilling: Leder av BDOs avdelinger i Europa, Midtøsten og Afrika

Født: 1976

Familie: Gift og tre barn. Ingen dyr, står foreløpig beinhardt imot et massivt press fra barna.

Utdannelse: Statsautorisert revisor fra BI

Lederkarriere: Partner i BDO Norge, (2006 -), Adm.dir. BDO Norge (2010-2017), Styreleder i Revisorforeningen (2016-)

Vis mer

– Må du endre lederstilen din nå som du blir en internasjonal lederfigur?

– Som helhet lar den seg nok ikke endre, men jeg må forstå ulikheter og klare å tilpasse meg forskjellige kulturer. Den skandinaviske kulturen er for eksempel svært forskjellig fra den britiske eller afrikanske. Men samtidig, jeg er best når jeg er meg selv, og jeg er nok valgt til jobben på grunn av stilen min og de resultatene jeg kan vise til.

– Hva mener du skiller gode og dårlige ledere?

– En god sjef evner å hoppe ut av en plan dersom det trengs, gjøre endringer og deretter skjønne hvordan man så hopper inn i planen igjen.

Jeg tror en av mine styrker er at jeg er empatisk, men også kynisk når det trengs.

Trond-Morten Lindberg, påtroppende leder av BDOs avdelinger i Europa, Midtøsten og Afrika

– Hva er dine fortrinn som leder?

– Jeg er kjapttenkende, flink til å sette sammen opplysninger – og så skape et beslutningsgrunnlag ut fra det. Samtidig tror jeg en av mine styrker er at jeg er empatisk, men også kynisk når det trengs. Jeg er ydmyk på at jeg også kan ta feil.

– Apropos, har du gjort noen tabber du har lært mye av?

– Det er en hel haug av ting jeg skulle gjort annerledes. For eksempel har jeg latt være å ansette folk jeg gjerne skulle ansatt, og jeg har hatt folk som har sluttet som jeg burde ha strukket meg en ekstra meter for å beholde. Jeg lærer hele tiden av feilene jeg gjør.

– Hva er ditt beste tips til dem som ønsker seg en lederkarriere?

– Ha en ambisjon og en visjon, om hva du vil, men ikke heng deg opp i at du skal bli toppleder i den og den virksomheten. Ting går sjelden akkurat slik du planlegger, så ta de sjansene som kommer. Et annet tips er å ikke bygge ledergrupper med folk som sier og gjør det samme som deg selv. Sørg for å ha tilstrekkelig med ulike meninger, tanker og bakgrunner – da skaper du en ledergruppe med bedre dynamikk og et bredere grunnlag for å ta gode beslutninger.

– Du har tidligere uttalt at du forsøker å være tilgjengelig så godt som alltid og at sjefer må kunne gå inn og ut av jobben når som helst på døgnet dersom det trengs. Får du tid til noe annet enn jobb?

– Absolutt. Jeg bruker mye tid på å løpe i skogen og på mine tre små barn. Jeg skulle riktignok brukt mer tid på dem, men nøkkelen for meg er nå å være ordentlig til stede når jeg først er hjemme med dem.(Vilkår)

Jobb og ledelse BDO Trond-Morten Lindberg Lederintervjuet
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.