Arbeidsmarkedet kan være brutalt. Noen ganger konkurrerer du med hundrevis av andre - men bare én kan få jobben. Skal du være sikret å ha en sjanse i det hele tatt, er det imidlertid enkelte ting CV-en din ikke kan inneholde, skriver karriereekspert Liz Ryan i et innlegg i Forbes.com.

Hun anbefaler deg å følge denne sjekklisten:

Grammatiske feil.
Du behøver ikke være en fantastisk skribent for å skrive en god CV eller jobbsøknad. Men vær likevel sikker på at de er rensket for skrivefeil eller andre grammatiske mangler. Spør eventuelt en venn om å lese gjennom før du sender søknaden avgårde.

STORE BOKSTAVER GJENNOM HELE CV-EN.
Ingen grunn til å le. Det er faktisk mange kandidater som sender slike CV-er, bekrefter rekrutterere.

Ingen kobling til selve jobben.
CV-en din skal vise en klar kobling mellom bakgrunnen din og den stillingen du søker på. Greit nok at du har skrevet dette i søknaden, men CV-en din må også vise dette.

Ren oppsummering.
Det første arbeidsgiveren din vil vite, er hva du har gjort og hva du har oppnådd på hvert av dine tidligere arbeidssteder. Det holder ikke å bare skrive at du har hatt den og den stillingen i en viss tidsperiode. Oppsummér også kort hva stilllingene innebar.

Zombie-snakk.
Arbeidsgiveren din vil at kandidaten selv skal skrive teksten i CV-en, ikke at det som står der er hentet rett ut av en selskapsrapport. Beskriv med egne ord hva du har gjort og hva stillingene gikk ut på.

Uforståelig kronologi.
Hvis du har hatt to jobber samtidig, skriv det! Har du frilanset en periode, skriv dét også. Det er viktig at du ikke har noen hull i CV-en din, men det er ikke noe problem å ha gjort flere ting på samme tid - så lenge det er forståelig.

Les også: Slik vet du om jobbintervjuet var vellykket

5 grep for bedre arbeidsprestasjon

Fem feil du for all del må unngå på jobbintervju  

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.