- Jeg har mistet vekt gjennom hele 2008. Årsaken har vært et mysterium for meg og mine leger. Etter ytterligere prøver, tror mine leger at de har funnet årsaken - en hormonell ubalanse som har "stjålet" proteinene som kroppen min trenger for å være frisk.

Det skriver Steve Jobs i et eget brev som følger som tillegg til en pressemelding fra Apple.

Fortsetter som konsernsjef
Steve Jobs, som fyller 54 år i februar, har allerede startet behandlingen av sykdommen. Men legene har forklart ham at det vil ta tid å gjenvinne den tapte vekten. Det vil tidligst skje sent på vårparten. Jobs' beslutning om å snakke åpent om sin sykdom avslutter måneder med spekulasjoner om hans helsetilstand, og om at hans tid som konsernsjef for Apple kanskje er omme. Det er nå klart at han fortsetter som konsernsjef. I den sammenheng sier styret i Apple at de har full tillit til ham.

- Det er anerkjent både innenfor og utenfor Apple at Steve Jobs er en av de mest talentfulle og effektive konsernsjefene i verden, skriver de i en separat pressemelding.

- Hvis det noen gang kommer en dag hvor Steve ønsker å trekke seg tilbake, eller av en eller annen årsak ikke kan fortsette å utføre sine plikter som Apples konsernsjef, vil dere få vite det, heter det videre.

Aksjen stiger

Aksjen på det California-baserte selskapet steg med 2,5 prosent til 93 dollari før handelen på børsen i New York åpnet mandag.

Enkel behandling

Jobs forteller selv om behandlingen:

- Behandlingen for denne kostholdssykdommen er relativt enkel og ganske rett fram. Jeg vil være den første til å si fra til styret hvis jeg ikke lenger kan utføre mine plikter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.