- Du kan ikke få en bedre start, gitt den situasjonen som næringen er i nå. Så det blir kake til alle ansatte på allmannamøte onsdag. Det sier administrerende direktør Terje Bøe i Bomek AS, som ni dager etter at han startet i bedriften kunne presentere gladnyheten til de 100 ansatte.

Statoil har tildelt selskapet Rapp Bomek i Bodø kontrakt på leveranse av branndører til Statoils utbygging av første fase av Johan Sverdrup-feltet. Selskapene vil ikke si nøyaktig hvor stor kontrakten er, men Bøe opplyser at den er på "flere titalls millioner kroner".

- Dette er allerede en av de største kontraktene selskapet noensinne har fått. Det ligger også endel opsjoner inne i kontrakten, og hvis de benyttes blir denne kontrakten helt klart den aller største i hele selskapets historie, sier Bøe. Opsjonene gjelder mulig levering til prosjektene Johan Sverdrup byggetrinn II, Johan Castberg, Snorre 2040 og Peregrino.

Bedriften inviterte onsdag morgen til pressekonferanse og omvisning i de nye produksjonslokalene for å feire tildelingen. Kontrakten tilsvarer fire måneder full produksjon for alle ansatte, og Bøe sier selskapet har strukket seg langt for å vinne tildelingen.

- Kontrakten Rapp Bomek har vunnet er et eksempel på ringvirkningene Sverdrup-prosjektet har, og det er svært gledelig at Bodøfirmaet tar del i industrieventyret, sier olje- og energiminister Tord Lien i en pressemelding.

Har inntjening

- Vi har inntjening på dette, men har strukket oss langt for å få på plass kontrakten. Vi kunne ikke tjent penger på dette uten de investeringene vi har gjort i ny teknologi og produksjonsutstyr, sier Bø, som er svært fornøyd med å ha vunnet kontrakten i sterk internasjonal konkurranse.

- Dette er en strategisk meget viktig kontrakt for Rapp Bomek, hvor vi befester vår posisjon i det globale olje- og gassmarkedet for branndører. Vi oppfatter det slik at vi har vunnet frem i en sterk og hard internasjonal konkurranse, sier Bøe.

Selskapet Rapp Bomek i Bodø produserer branndører for olje- og gassindustrien, og har blant annet levert 150 branndører til Goliatplattformen i Barentshavet. Selskapet har over 100 ansatte og er blant de største nordnorske leverandørselskapene til petroleumsnæringen.

Svært positivt

- Det er fantastisk at de vinner en slik storkontrakt og utrolig gode nyheter for Bodø-industriens flaggskip, sier byens ordfører Ole Henrik Hjartøy (H), som tror kontrakten kan være med å sikre fremtiden til en av byens hjørnestensbedrifter.

- Dette er svært positive nyheter i en krevende tid, og det er veldig gledelig at en nordnorsk bedrift vinner en kontrakt på et av Norges største industriprosjekter, i et tøft internasjonalt marked, i konkurranse med selskaper fra hele verden.

Det sier direktør Kjell Giæver i interesseorganisasjonen Petro Arctic. Han mener Rapp Bomeks kontrakt er en inspirasjon for andre nordnorske bedrifter som posisjonerer seg mot oljeindustrien.

- Vi jubler sammen med Rapp Bomek for de ringvirkningene dette skaper i nord. Selskapet er et fyrtårn for leverandørindustrien i nord, sier Giæver.

Rapp Bomek er et av landsdelens mest lønnsomme selskap. Selskapet åpnet nye produksjonslokaler i Bodø i fjor og eies av egenkapitalfondet Nord Kapitalforvaltning.

 

Les også:

Oljesmellen dnPlus

- Det er alle milliardene som skal inn der som gjør at dette ikke blir helt svarte natten  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.