Statoil har, som operatør for Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen, redusert kostnadsanslaget for fase 1-utbyggingen til 114 milliarder kroner i nominelle termer.

Det opplyses lisenspartner Det norske oljeselskap i en melding fredag.

Planen for utbygging og drift (PUD), som ble levert til Olje- og energidepartementet i februar, og godkjent av det samme departement i august, var investeringskostnadene anslått til å være 117 milliarder kroner i reelle termer (2015-kroner) og 123 milliarder kroner i nominelle termer.

Uendrete avsetninger

Det nye nominelle anslaget på 114 milliarder kroner, antar de samme valutaforutsetningene som i PUDen.

Avsetninger til uforutsette endringer i kronekursen er uendret i det oppdaterte estimatet, og reflekterer risiko knyttet til omfang, tidslinje og prosjektgjennomføring, heter det i meldingen.

Statoil er operatør for Johan Sverdrup, mens lisenspartnerne er Lundin Petroleum, Petoro, Det norske oljeselskap og Maersk Oil.

EM finans@tdn.no

Les også: - Kan leve med dagens oljepris

 
Ny milliardkontrakt på Sverdrup-giganten

Nesten ingen nye norske oljefelt er lønnsomme


Slik ser gigantfeltet ut fra innsiden

Slik ser gigantfeltet ut fra innsiden
Steinprøvene dryppet av olje. Statoil-geolog Brit Selvikvåg viser og forklarer.
01:36
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.