Statoil kan komme til å tildele kontrakter for plattformdekkene til prosesserings- og stigerørs-plattformene på Johan Sverdrup-feltet neste uke. Kontraktene ventes å gå til asiatiske verft, skriver Upstream ifølge TDN Finans.

Ifølge et Statoil-dokument Upstream har fått tilgang til har Statoil satt 14. juni som frist for evalueringen av tilbudene fra verftene.

Statoil ville ikke bekrefte hvilke selskaper som har kommet med bud eller kommentere når kontraktene vil bli tildelt overfor avisen.

- Vi håper å tildele majoriteten av de større kontraktene for Johan Sverdrup før sommerferien, sier en talsperson for Statoil til avisen.

Kilder sier til Upstream at de koreanske verftene Samsung Heavy Industries og Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering er favoritter, mens McDermott og Sembcorp Marine sees på som mulige konkurrenter.

Kildene antyder også overfor avisen at Statoil kan tildele en eller to stålunderstell til Sverdrup-feltet før sommeren.

Se video: Slik ser steinprøvene fra Johan Sverdrup ut:

Slik ser gigantfeltet ut fra innsiden
Steinprøvene dryppet av olje. Statoil-geolog Brit Selvikvåg viser og forklarer.
01:36
Publisert:
 

Les også:
Kan miste familiehytta
2000 må gå i Statoil dnPlus  (DN+)
Frykter store tap i offshore
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.