Det er det anerkjente amerikanske tidsskiftet Fortune som har rangert verdens rikeste personer under 40. Kåringen gjelder for alle land med unntak av USA, skriver VG Nett.

Ifølge Fortune har Johan Johannson en formue på 908 millioner dollar, eller 6,8 milliarder norske kroner. Bladet Kapital rangerte i fjor høst Johannson som Norges sjette rikeste person med en formue på 5,5 milliarder kroner, ifølge VG Nett.

VGs nettavis kaller Johannson for den "ukjente mangemilliardæren" fordi Johannson-familien er veldig mediesky.

Chelsea-eier på topp
Den russiske oljemilliardæren Roman Abramovitsj, mest kjent for å ha kjøpt Premier League-klubben Chelsea, topper listen over verdens rikeste utenfor USA. Han skal ha en formue på 62 milliarder norske kroner. Blant de ti rikeste på denne listen, kaprer russere fem av plassene.

Italieneren Ernesto Bertarelli (36) tar andreplassen som eier av Serono, Europas største bioteknologiselskap.

Stefan Quandt, som kaprer tredjeplassen på listen, er sønn av industrimagnaten Herbert Quandt. Enken Johanna Quandt regnes i dag som verdens rikeste kvinne utenfor USA. Familien eier blant annet halvparten av BMW-konsernet. Stefan Quandt har i dag 17,4 prosent av bilfabrikanten.

Fortune lager to lister, én liste for de rikeste i USA og en internasjonal liste. På topp på USA-listen finner vi verdens rikeste person under 40, uansett bosted. Det er grunnleggeren av pc-produsenten Dell, Michael Dell. 37-åringen har en formue på 128 milliarder kroner.

Familieformue
Johan Johannson er femte generasjon i familiebedriften Joh. Johannson og har nå overtatt faren og onkelens aksjer. Dermed eier Johan Johannson 70 prosent av aksjene i dagligvaregiganten NorgesGruppen AS. Selskapet eier kjente matkjeder som Kiwi, Meny og Spar. I tillegg eier selskapet Norges største dagligvaregrossist, Joh-system as.

Johan Johannson og hans far og onkel eier også det tradisjonsrike selskapet AS Kaffeindustri, kjent for kaffemerkene Evergood og Ali, skriver VG.