Skipsreder og riggeier John Fredriksen sier i et intervju med Bloomberg News, som ble gjort mandag, at han nå venter omfattende endringer på eiersiden i riggmarkedet:

- Det kommer til å komme en megakonsolidering i riggmarkedet. Det må skje, det kommer til å skje. I løpet av det neste året vil det komme konsolidering, sier han til Bloomberg.

DN omtalte deler av intervjuet også mandag. Uttalelsen om riggmarkedet kommer i et nytt utdrag av intervjuet som Bloomberg publiserte sent tirsdag kveld.

Les også: - Det ser ikke bra ut akkurat nå

Fredriksen er blant annet hovedeier i riggkjempen Seadrill, som er notert på Oslo Børs.

- Rigg er veldig vanskelig på grunn av oljeprisen og overkapasitet. Det ser ikke bra ut akkurat nå, sier han.

Oljeprisen har falt kraftig den siste tiden, og brent handles tirsdag morgen til 43,20 dollar fatet. Amerikansk lettolje har falt til under 40 dollar fatet, og WTI 1. posisjon ligger tirsdag morgen på 38,75 dollar fatet.

Kjent for å ta risiko

John Fredriksen er kjent for å ta risiko når andre nøler. Etter å ha utviklet oljetankrederiet Frontline, gikk han igang med å konsolidere riggmarkedet gjennom opprettelsen av Seadrill. Ikke lenge etter fikk Fredriksen øynene opp for sjømatmarkedet. Pan Fish sto på menyen, og resultatet ble Marine Harvest Group. Hans daværende nærmeste medarbeider, Tor Olav Trøim, omtalte det spøkefullt som «fish and ships».

I forbindelse med at den tidligere Vimpelcom-toppen Jo Lunder ble ansatt av Fredriksen sist vår, uttalte skipsrederen at han ikke hadde planer om å gi seg. Men noen endringer kunne man regne med.

– Vi skal ha færre, større og bedre selskaper, sa John Fredriksen til Dagens Næringsliv i slutten av mai.

Les hele intervjuet på DN pluss: - Jeg kommer ikke til å gi meg dnPlus (krever innlogging)

 

Les også: - Låntakerne har skjønt at lave renter er et symptom på usikre tider

- Markedet kan bli enda svakere, og trolig falle i retning av bunnoteringene fra desember 2008

Se DNtv: Det er usikkerhet rundt oss

Det er usikkerhet rundt oss
Statsminister Erna Solberg om fallet i aksjemarkedet
00:32
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.